top of page
  • Снимка на автораDimcho Gigov

Време е да помогнем

Актуализирано: 24.10.2022 г.

Здравейте приятели на Фондация Подай им ръка.

Вървим все по-устремено към все по-трудни времена, и това несъмнено се отразява на възрастните хора в нужда обект на подкрепа от нашата фондация.

Желанието ни е за голям ре-старт на кампания Осинови български пенсионер.

Защо е необходимо да подкрепите подобна кампания?

Мисля че въпросът е риторичен, сега когато кризата се задълбочава с всеки изминал ден и цените на основните хранителни продукти нарастват заплашително, и покупателната способност на бедните и окаяни баби и дядовци все повече намалява и застрашава достойното им житие. Можем лесно да отговорим на този и други въпроси свързани с достойното оцеляване на хората в нужда от района на гр.Козлодуй и селата наоколо. Всяка криза задълбочава все повече нашата работа с оглед на събиране на достатъчно финансови средства, така необходими за подсигуряването на нормалната ежемесечна доставка на основни хранителни продукти до всеки един от нашите мили баби и дядовци в затруднение.

Беше време когато имаше желание и повече инициатива у всички нас и доста хора се грижеха за достойното оцеляване на доста от тези мили възрастни хорица.

Основната помощ струва около 50 евра или около 100 тина лева което не е много, но е съществено за хората живеещи под границата на бедността и безразличието на обществото ни.

Да не забравяме, че това са били нашите учители, лекари, стройтели и т.н.т градили България и никога не са си и помисляли че, някога ще бъдат оставени на забравата на днешният ден, изоставени от близки, приятели, съседи и държава...

Осиновяването на един пенсионер от този район ще спомогне да защитим достойните им старини. Знаем че това не е достатъчно, но е стъпка в правилна посока защото много от тези хорица са дори силно обездвижени и болни, така че ако ги игнорираме това ще влоши и без това ужасното еднообразие в живота им и от лошо ще става по лошо за тях. На лежащо болните за същите пари на месечна основа можем да подсигуряваме социална кухня, което облекчава донякъде тежкото им положение.

Апелът ни е насочен предимно, но не само към българите в чужбина, те са богатството на България пръснато из всички краища на света и милеещи за родината си.

Така също и към всички местни по-големи компании имащи възможност да подпомогнат нашата дейност.

Дарения се приемат по банков път:

Банкова сметка в BGN:

BG48BGUS91601008565100

BIC: BGUSBGSF БАКБ

Дарения чрез PayPal - Ползвайте бутона по-долу.

Всеки дарител ще получи сертификат за дарение, онези от вас дарявайки чрез PayPal ще получат сертификат базиран на информацията подадена от дарението, за дарения по банка упоменавайте Осинови български пенсионер като кампания и при желание да получите сертификат пишете на help@givethemhand.com и ние ще ви пратим вашият сертификат по имейл.

131 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page